5 redenen waarom een hond een verrijking is

Blog 5 redenen waarom een hond een verrijking is

Een hond is je allerbeste vriend. Ze zijn namelijk altijd blij om jou te zien, bieden jou troost en ze zijn natuurlijk (meestal) ontzettend lief. Volgens onderzoek blijkt dat mensen met een hond gezonder, socialer en gelukkiger zijn. Naast deze voordelen zijn er nog vijf redenen waarom een hond een verrijking in jouw leven is. 

1 Ze zijn goed voor kinderen

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien met een huisdier minder kans hebben op allergieën. Ook zullen kinderen meer empathie krijgen wanneer ze opgroeien met een huisdier. Hierdoor leren ze omgaan met verantwoordelijkheid en daardoor ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen.

2 Je wordt socialer

Hondenbezitters maken meer contact met anderen dan mensen zonder een hond. Wanneer je je hond uitlaat, maak je sneller een praatje met andere mensen die ook hun hond aan het uitlaten zijn. 

3 Helpt tegen depressies

Wanneer je oogcontact met een hond maakt, wordt er een hormoon genaamd oxytocine aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je een gevoel van geluk en saamhorigheid krijgt. Dit stofje blijkt te helpen tegen schizofrenie en als behandeling voor depressies en posttraumatisch stress. 

4 Geen kans voor inbrekers

Een viervoeter schrikt over het algemeen inbrekers af, of je nou een pitbull of een chihuahua hebt. Een hond zal jou sowieso waarschuwen als er ongewenst bezoek in het huis komt. Ook voor jou als baasje is het een fijne gedachte als je weet dat jouw hond de inbrekers afweert.

5 Maken je aan het lachen

Uit onderzoek blijkt dat hondenbezitters vaak lachen. In dit onderzoek werden vier verschillende groepen gevraagd hoe vaak zij lachten op een dag. De groep met de hond én kat moest het meest lachen.

Recente berichten