Vijf leuke ideeën voor je badkamer

Blog Vijf leuke ideeën voor je badkamer

Je kunt altijd wel wat inspiratie gebruiken als je jouw badkamer wilt gaan aanpakken. Je kunt natuurlijk de gehele badkamer laten renoveren, maar er zijn ook een aantal kleine dingetjes die je kunt aanpassen. Hiermee kun je alsnog grote veranderingen teweeg brengen. In deze blog bieden we je inspiratie. Het mooie is dat je helemaal niet veel hoeft kwijt te zijn om je badkamer van een hernieuwde uitstraling te voorzien. Je kunt zelfs met verf badkamer er weer zo goed als nieuw uit laten zien. Lees daarom snel verder en doe ook inspiratie op.

Verf in de badkamer

Verf heeft het vermogen om een oppervlak er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Daarnaast kun je met verf een ondergrond een compleet andere look geven, bijvoorbeeld door voor een andere kleur te kiezen. Hiermee laat je niet alleen het oppervlak er geheel anders uitzien, maar het verandert de uitstraling van het gehele interieur van je badkamer. Verf heeft dan ook een grotere impact dan je wellicht zou denken. Omdat je binnen aan de slag gaat, kun je het beste kiezen voor een verf op waterbasis. Verf op terpentinebasis kan namelijk binnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Kies voor een gietvloer

In de meeste badkamers zijn tegels geplaatst. Voor de meeste Nederlandse huishoudens is dit de norm. Maar er zijn ook andere opties waar je voor kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gietvloer? Een gietvloer heeft een compleet eigen uitstraling, mooi strak en minimalistisch. De vloer vormt nu een mooi geheel, waarbij er geen sprake is van randen en naden. Dit is bij tegels wel het geval, waarbij er vuil en vocht tussen kan komen. Bij een gietvloer heb je dit probleem niet, waardoor het een stuk gemakkelijker schoon te houden is. Dit type vloer ziet er stoer en modern uit en is daarom de ideale toevoeging aan jouw badkamer.

Voeg een bad of douche toe

Heb je alleen een bad of een douche en heb je de ruimte ervoor, dan is het een optie om een bad of douche toe te voegen. Stel dat je alleen een douche hebt. Douchen is fijn en kan ontspannend werken, maar niets is zo relaxend als het nemen van een bad. Je kunt fijne geurtjes toevoegen door middel van een badschuim, je kunt hier muziek luisteren of gemoedelijk een boek lezen. Maar andersom kan natuurlijk ook: een douche toevoegen omdat je alleen een bad hebt. Het gemak van een douche is dat je even snel jezelf kunt wassen. Daarom zijn beide waardevolle toevoegingen.

Andere grootte van je tegels

Je kunt spelen met de grootte van de tegels in de badkamer om een optisch effect te creëren. In een kleine badkamer zorgen grote tegels ervoor dat de badkamer er nog kleiner uit komt te zien. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom passen in een kleine badkamer kleine tegels beter. In een grote badkamer kun je er juist wel voor kiezen om grote tegels toe te passen. Grote tegels creëren een rustig effect en laten je badkamer er nog ruimer uitzien.

Vrijstaand bad

Wil je echt eens wat anders, dan vervang je jouw standaard bad door een vrijstaand bad. Dit geeft een meer klassiek en vintage look aan je gehele badkamer. Het is net even wat anders dan normaal, waardoor een vrijstaand bad een ware eyecatcher is. Het ziet er leuk uit en geeft een nieuwe uitstraling aan het gehele interieur van je badkamer. Hopelijk bieden deze vijf leuke ideeën je inspiratie voor jouw badkamer. Wanneer ga je aan de slag?

Recente berichten