Als je een autoverzekering wilt afsluiten, zul je merken dat je moet weten wat je moet doen. Heb je dit namelijk nog nooit gedaan, dan kan het gebeuren dat je de indruk krijgt dat je zoveel opties hebt, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Gelukkig hoeft het afsluiten autoverzekering Univé niet zo moeilijk te zijn. Ten eerste kun je dit alles thuis regelen en wanneer je weet hoe zo’n verzekering opgebouwd is, is het een fluitje van een cent om een goede deal af te sluiten. We zullen alle stappen daarom met je even doorlopen.
Een autoverzekering sluit je niet willekeurig af, je doet dit door op bepaalde aspecten te letten. Wat zijn deze aspecten? Moet je bijvoorbeeld letten op het merk auto dat je hebt? Anders dan je misschien zou denken, is dit niet belangrijk. Waar je op moet letten, is de leeftijd van je auto. Je verzekeraar hanteert namelijk diverse leeftijdscategorieën. Dat komt voort uit het feit dat je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto wanneer je schade opgelopen hebt. Zijn de kosten van het herstellen van schade namelijk hoger dan de dagwaarde van je auto, dan loont het vaak niet om deze schade te herstellen. Het is in zo’n geval beter om gewoon een andere auto te kopen. Het is de kunst om een verzekering te kiezen die aansluit bij de leeftijd van je auto. We zullen daarom de opties even opsommen.
Wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten, moet je kijken naar de leeftijd van je auto. Heb je een nieuwe, of een wagen die maximaal zes jaar oud is, dan kun je deze het beste allrisk verzekeren. Daarmee kun je namelijk alle vormen van schade laten herstellen. De dagwaarde van je wagen is namelijk nog dermate hoog dat schadeherstel nog de moeite waard is. Heb je een wagen van zes tot tien jaar oud, dan kun je beter een andere casco verzekering afsluiten. We raden je dan aan om te gaan voor de WA Plus Beperkt Casco verzekering. Deze kun je aanwenden wanneer je schade hebt opgelopen door bijvoorbeeld een (poging tot) inbraak in je auto, of wanneer er brand in je auto gewoed heeft of wanneer je een loslopend dier hebt aangereden. Je kunt er echter geen schade mee claimen die ontstaan is tijdens een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt. Dat valt niet onder de dekking. Heb je een wagen van tien jaar of ouder, dan heb je niet meer nodig dan de WA-basisverzekering. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er zelf geen claims voor schadeherstel mee indienen. Het is dan ook de voordeligste polis.
Als je eenmaal een goede basisverzekering hebt gevonden, dan is het tijd om nog even te kijken naar de aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Met dit pakket kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je wagen diensten weigert. De monteur komt gelijk naar je toe om te kijken wat het probleem is en om het, indien mogelijk en veilig, gelijk op te lossen. Lukt dit toch niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen door je verzekering. Hierdoor weet je zeker dat je altijd op de plaats van bestemming zult aankomen. Kijk even op de site van je verzekeraar om je zaken gelijk te regelen. Je zult zien dat je je polis met een paar klikken op je muis zelf kunt afsluiten.